O nama

Šibenska narodna glazba utemeljena je 1848. godine. Tijekom 168 godina postojanja Glazba je imala oko 12.500 nastupa, pri tome uvijek ponosno predstavljajući Šibenik, Šibensko-kninsku županiju i Republiku Hrvatsku. U svojoj dugoj povijesti Orkestar je nastupio na 45 međunarodna festivala/smotri glazbe i folklora u 15 europskih država; na 12 republičkih/državnih natjecanja – osvojivši u A kategoriji jednu zlatnu, tri srebrne i dvije brončane povelje.

Zvucima Glazbe divilo se jedanaest državnih poglavara, dvojica vjerskih poglavara, kao i niz velikana iz hrvatske povijesti. Glazba je sudjelovala i u snimanju četiri igrana filma te na velikim sportskim manifestacijama, npr. Mediteranske sportske igre, Europsko prvenstvo u atletici, Svjetsko juniorsko prvenstvo u vaterpolu.

Šibenska narodna glazba je kao predstavnik Hrvatske nastupala na 15., 16. i 17. Svjetskom natjecanju puhačkih orkestara u Nizozemskoj te je osvojila dvije zlatne i jednu srebrnu medalju, a u konkurenciji festivalskih orkestara brončanu medalju.

Godine 2005. predsjednik Stjepan Mesić odlikovao je Glazbu najvišim državnim priznanjem Poveljom Republike Hrvatske. U Glazbi svira 50 glazbarica i glazbara, dirigent je prof. Tonći Ćićerić, a predsjednik Mario Paić.